Windows 11, νέες δυνατότητες και συμβατότητα με παλιό υλικό

Windows 11, νέες δυνατότητες και συμβατότητα με παλιό υλικό


Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε επίσημα Windows 11 και μαζί του ξεκίνησε μια ορισμένη διαμάχη σχετικά με τα προβλήματα συμβατότητάς του με σχετικά παλιό υλικό.

Το νέο Windows 11 Μας προσφέρει πολύ χρήσιμες και απαραίτητες βελτιώσεις, αφού τα Windows 10 έσυραν σφάλματα στη βάση του σχεδιασμού του που απαιτούσαν ριζική αλλαγή. Από τη μία πλευρά, ήταν απαραίτητο να επαναλάβουμε το σύστημα για να βελτιωθεί η συμβατότητα με συσκευές αφής, τώρα έχουμε μια καλύτερη διεπαφή για αυτό και η σχεδίαση έχει επίσης ενοποιηθεί χωρίς συρόμενες ενότητες των Windows 7. Από την άλλη έχουμε βελτιώσεις που απευθύνονται σε παιχνίδια και η αστυνομία επιβάλλει ασφάλεια όπως RPM 2,0 Υ Ασφαλής εκκίνηση.


ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ WINDOWS 11

Αλλαγές σχεδιασμού

Windows 11 μας προσφέρει μια αρκετά σημαντική σχεδιαστική αλλαγή, τώρα όλα είναι τα παράθυρα είναι στρογγυλεμένα, Μας προσφέρουν καλύτερη απτική απόκριση και το σχέδιο με πιο απλά στοιχεία είναι πλέον λιγότερο επαχθές και με απλούστερα εικονίδια. Το μενού έναρξης αλλάζει επίσης εντελώς και αφαιρέστε τα “Πλακάκια” τα δυναμικά τετράγωνα που σύρονται από τα Windows 8, αυτό το μενού μπορεί να διαμορφωθεί με τις συντομεύσεις των πιο κοινών εφαρμογών.

Τα πιο σημαντικά σημεία στο νέο σχέδιο μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

 • ο κάτω μπάρα δεν μπορεί να αλλάξει από την κάτω θέση.
 • Τα εικονίδια στην κάτω γραμμή μπορεί να είναι στο κέντρο ή κύλιση προς τα αριστερά.
 • ο Η αναζήτηση ενεργοποιείται αυτόματα αν γράψουμε στην επιφάνεια εργασίας.
 • Εχουμε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές διαφοροποιήσιμο.
 • Συνδετικός πολλαπλές οθόνες τα παράθυρα είναι δυναμικά τοποθετημένα.
 • Το νέο σύστημα Θραύση μας επιτρέπει να παραγγέλνουμε εύκολα τη γεωμετρία των ανοιχτών παραθύρων.
 • Προστίθενται Widgets διαμορφώσιμο, ενσωματώνει Ομάδες.
 • Νέος Windows Store που επιτρέπει σε άλλα καταστήματα και εγκατάσταση εφαρμογών με τα αρχεία τους χωρίς κρυπτογράφηση (exe, ini, mods …).

Ενσωμάτωση Android

Ένα άλλο από τα εκπληκτικά σημεία αυτού του νέου Windows 11 είναι η ενσωμάτωση του συστήματος Android για να εκτελέσετε απευθείας εφαρμογές από αυτό το σύστημα. Χάρη στο συνεργασία με την Intel και η εμπειρία του με το εγκαταλειμμένο Android x86 τώρα μπορούμε να τρέξουμε το APK χωρίς προβλήματα και επίσης από προεπιλογή στο κατάστημα της Microsoft θα έχουμε το κατάστημα εφαρμογών της Amazon.

 • Συμβατότητα Android υψηλού επιπέδου χάρη στην Intel.
 • Μπορούμε να εγκαταστήσουμε εφαρμογές απευθείας χρησιμοποιώντας το APK.

Βελτίωση στα παιχνίδια

Με Windows 11 Θα δούμε επίσης νέες τεχνολογίες προσανατολισμένες στα παιχνίδια που εισάγονται από τις κονσόλες νέας γενιάς Microsoft Series X / S. Χάρη στην ενσωμάτωση της τελευταίας έκδοσης του DirectX 12, επιτέλους, έχουμε τη μία πλευρά, έχουμε το σύστημα Αυτόματο HDR που ενσωματώνει αυτή τη βελτίωση φωτεινότητας σε τίτλους χωρίς διαθέσιμη διαμόρφωση HDR στην έξοδο του, επιπλέον το σύστημα είναι ενσωματωμένο DirectStorage για απευθείας επικοινωνία της GPU με την αποθήκευση NVMe 3.0 ή + μέσω της υποδοχής PCIe.

WINDOWS 11 ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΛΙΟ ΥΛΙΚΟ

Ελέγξτε τη συμβατότητα

Με Windows 11 Η Microsoft θέλει να βελτιώσει την ασφάλεια επιβάλλοντας ορισμένα προεπιλεγμένα μέτρα. Έχουμε δύο βασικά σημεία σε αυτήν την έκδοση, η υποστήριξη είναι απαραίτητη RPM 2,0, υλικό που υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά δεν εφαρμόζεται σε πολλές συσκευές όπως κινέζικα mini PC ή φορητούς υπολογιστές κάθε είδους. Θα πρέπει επίσης να έχουμε Ασφαλής εκκίνηση ενεργοποιημένο στο BIOS.

Αφού ελέγξουμε εάν το υλικό μας πληροί τις απαιτήσεις, πρέπει να λάβουμε υπόψη πολλά σημεία, ώστε να μην ανησυχούμε εάν δεν πληρούμε ορισμένες από τις απαιτήσεις.

 • Αυτά τα σημεία δεν είναι αυστηρά υποχρεωτικές, είναι τα προτεινόμενα απαιτούμενα και ενδεχομένως πιο χαλαρά στην τελική έκδοση.
 • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: Έχουμε μια επίσημη λίστα με υποστηριζόμενες CPU, αλλά μπορούμε να την εγκαταστήσουμε σε οποιαδήποτε CPU, οι προτεινόμενες είναι απλώς αυτές που η Microsoft θεωρεί ότι θα μας προσφέρουν μια βέλτιστη εμπειρία με τα Windows 11.
 • GPU: Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μια παλιά ή ενσωματωμένη αποκλειστική GPU που υποστηρίζει DX12 για την καλύτερη εμπειρία.
 • Ντίσκο: Αυτό το σημείο είναι κρίσιμο όσον αφορά τον χώρο στο κύριο διαμέρισμα C: καθώς απαιτεί τουλάχιστον 100 GB. Ο υπόλοιπος τύπος διαμερισμάτων και το σύστημα διαμερισμάτων μπορούν εύκολα να διορθωθούν.
 • Ασφαλής μπότα: Αυτή η δυνατότητα προορίζεται για τους κατασκευαστές εξοπλισμού OEM να την ενεργοποιήσουν από προεπιλογή, δεν είναι υποχρεωτική για χρήστες που διαθέτουν το σύστημα χωρίς αυτήν την επιλογή.
 • RPM 2,0: Είναι ένα τσιπ αφιερωμένο στην κρυπτογράφηση και αποθήκευση κλειδιών που η Microsoft απαιτεί από τους κατασκευαστές OEM για τη βελτίωση της ασφάλειας, σε χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα αυτή η απαίτηση δεν ισχύει για παράδειγμα. Η Microsoft θα διαθέσει με ασφάλεια το ISO χωρίς αυτήν την απαίτηση στην τελική έκδοση ή θα παραμείνει απλώς ως συμβουλή ασφαλείας.


Ενεργοποιήστε το TPM 2.0 και την Ασφαλή εκκίνηση

Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτά τα συστήματα χωρίς προβλήματα εάν το υλικό μας έχει αυτές τις επιλογές στο BIOS. Κανονικά δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει κανένα πρόβλημα συμβατότητας εάν έχουμε μια συσκευή με πολλά συστήματα ή παρόμοια.

 • Μπαίνουμε στο BIOS του συστήματος πατώντας ESC, F1, F2 ή DEL, δείτε το εγχειρίδιο του υπολογιστή μας.
 • TPM με Intel = Προηγμένες λειτουργίες> PCH-FW / Ασφάλεια> Ενεργοποίηση TPM 2.0 / Υλικολογισμικό TPM
 • TPM με AMD = Προηγμένες λειτουργίες> Ασφάλεια> Αξιόπιστος υπολογιστής> Συσκευή ασφαλείας [activar] > AMD fTPM
 • Ασφαλής μπότα = Προηγμένες λειτουργίες> Ασφάλεια / Εκκίνηση> Ασφαλής εκκίνηση [activar]

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS 11 SIN TPM 2.0

Όπως είδαμε τις επιβολές ασφαλείας με τις οποίες θέλει να ενσωματωθεί η Microsoft Windows 11 εστίαση κυρίως σε Κατασκευαστές OEM υπολογιστών με ήδη προεγκατεστημένα Windows για τη δυτική αγορά. Το σύστημα για τον έλεγχο αυτών των απαιτήσεων των Windows 11 είναι τόσο βασικό που μπορούμε να το παραλείψουμε με μερικά απλά βήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *