FRITZ! Box 7530 AX, κριτική: νέο μόντεμ / δρομολογητής με Wi-Fi 6

FRITZ! Box 7530 AX, κριτική: νέο μόντεμ / δρομολογητής με Wi-Fi 6


Fritz!Box 7530 AX είναι ένα νέο modem / router Wi-Fi 6 από τη γερμανική μάρκα εμπορικό κέντρο της οποίας παρουσιάζουμε σήμερα την ανάλυση ή την ανασκόπησή της, μια συσκευή σχεδιασμένη να βελτιώνει τη συνδεσιμότητα του σπιτιού μας σε σχέση με τους δρομολογητές που οι εταιρείες οπτικών ινών βάζουν από προεπιλογή.

Ένα modem / router που διαθέτει τεχνολογία Wi-Fi 6 AX2400 που μας επιτρέπει να φτάσουμε στο 1800 Mbps στη ζώνη των 5 GHz και 600 Mbps στη ζώνη των 2,4 GHz. Επίσης σε αυτόν τον δρομολογητή έχουμε 3 εσωτερικές κεραίες για να έχουμε την καλύτερη κάλυψη εντός του χώρου του διαμερίσματός μας, έχουμε και το Πλέγμα Wi-Fi για καλύτερη διαχείριση δικτύων και συνδεδεμένων συσκευών. Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, η μάρκα AVM έχει πολύ καλή υποστήριξη για τις συσκευές της με συνεχή βελτίωση στο firmware, το λογισμικό που ενσωματώνει Fritz!OS Διευκολύνει οποιαδήποτε λειτουργία διαχείρισης ή διαμόρφωση συστήματος. Ας δούμε τι μας προσφέρει και τι συμβάλλει αυτό το νέο router με Wi-Fi 6 σε σχέση με τους αντιπάλους του.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Unboxing

Fritz!Box 7530 AX Μας έρχεται σε χάρτινο κουτί με εικόνα του Router από πάνω, μέσα βρίσκουμε τη συσκευή μαζί με το manual, τροφοδοτικό και δύο καλώδια. Πώς μπορούμε να δούμε το περιεχόμενο στο βίντεό μας unboxing.

Περιγραφή

Fritz!Box 7530 AX Έχει κλασική σχεδίαση αυτής της σειράς προϊόντων της μάρκας AVM, το κύριο περίβλημα έχει καμπύλες γραμμές και στην επάνω περιοχή έχουμε μια κόκκινη μάσκα εξαερισμού εκτός από τα κουμπιά με LED κατάστασης. Ένα σχέδιο που δεν συγκρούεται πουθενά στο σπίτι και που το βρίσκουμε αρκετά κομψό. Στα πλαϊνά έχουμε τον σύνδεσμο USB 2.0 και το λιμάνι για τηλεφωνία FON αν πρόκειται να το χρειαστούμε στις εγκαταστάσεις μας.

Στην πίσω περιοχή έχουμε τους υπόλοιπους συνδέσμους, έχουμε μια θύρα DSL για να συνδεθείτε με την συμβατική μας υπηρεσία Διαδικτύου μέχρι 300 Mbps, άλλος σύνδεσμος RJ11 για τηλεφωνία και τέσσερις θύρες Gigabit Ethernet σε κίτρινο χρώμα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το modem / router ως a ουδέτερο δρομολογητή συμβατικό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το λιμάνι LAN1 να λειτουργήσει ως γέφυρα με το router της εταιρείας μας, κάτι που μας βοηθά να το χρησιμοποιούμε άμεσα ως βελτίωση συνδεσιμότητας Wi-Fi 6 εάν ο προεπιλεγμένος δρομολογητής μας δεν το έχει αυτό. Στο πίσω μέρος έχουμε και δύο βιδωτές υποδοχές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να το κρεμάσουμε.

Στην άνω περιοχή του Fritz!Box 7530 AX Έχουμε πέντε LED κατάστασης, συν τρία κουμπιά για διαφορετικές λειτουργίες. Το πρώτο υποδεικνύει εάν είναι ενεργοποιημένο και την κατάσταση του DSL, η δεύτερη συνδεσιμότητα WIFI που μπορούμε να απενεργοποιήσουμε πατώντας το κουμπί, το τρίτο χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των ψηφιακών τηλεφώνων ή DECT συμβατό, το δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπηρεσία WPS και τέλος έχουμε ένα led που μας δίνει επιπλέον πληροφορίες.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΟΥΤΕΡ

Διαμόρφωση και προσαρμογές

Αναμφίβολα ένα από τα δυνατά σημεία των συσκευών μάρκας AVM είναι το δικό τους ευκολία διαμόρφωσης και διαχείρισης, το νέο modem / router Fritz!Box 7530 AX είναι επίσης ένα παράδειγμα αυτού. Το περιβάλλον χρήστη που ελέγχεται από Fritz!OS 7 Είναι πολύ διαισθητικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε τέλεια στην έκδοση web με τις ίδιες επιλογές σε οποιαδήποτε συσκευή.

 • ο πρόσβαση σε δεδομένα Έχουμε το προεπιλεγμένο δίκτυο wifi και τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή κάτω από το δρομολογητή και σε μια κάρτα.
 • Για πρόσβαση στο δρομολογητή χρειάζεται μόνο να συνδεθούμε στο Wi-Fi ή στο καλωδιακό σας δίκτυο και να εισέλθουμε http://fritz.box
 • Για διαχείριση του δρομολογητή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή ή στο κινητό μας, επίσης από εφαρμογές για Android ή iOS.
 • Με τον λογαριασμό MyFRITZ!, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις συσκευές FRITZ! ή ανάκτηση κωδικών πρόσβασης.

Για να το ξεκινήσουμε έχουμε ένα Οδηγός εγκατάστασης που θα μας καθοδηγήσει βήμα-βήμα, αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε ως μοντέμ χρειαζόμαστε το δεδομένα σύνδεσης που πρέπει να παρέχεται από την εταιρεία ινών μας, εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε μόνο ως ουδέτερο δρομολογητή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λιμάνι LAN1 ως WAN.

 • VLAN: Λείπει το τριπλό VLAN για υπηρεσίες όπως το Movistar FTTH ή το VLAN μέσω IP.
 • Κρυπτογράφηση: DNS με κρυπτογραφημένη υποστήριξη TLS για περισσότερη ασφάλεια.

Εσωτερικό τμήμα του Τηλεφωνία Εάν μας ενδιαφέρει, έχουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να συνδέσουμε τα συμβατά τερματικά μας, εάν εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε αυτόν τον τύπο συσκευής. Μπορούμε να ρυθμίσουμε έναν τηλεφωνητή, ένα πρόσθετο τηλεφώνου, έναν συναγερμό, ένα φαξ, να διαχειριστούμε κλήσεις, να ελέγξουμε τις συνδεδεμένες συσκευές και να ενεργοποιήσουμε τις λειτουργίες DECT.

Στην ενότητα Τοπικό δίκτυο έχουμε ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως το Κόκκινο πλέγμα για σύζευξη συμβατών συσκευών με αυτήν την τεχνολογία και επέκταση του δικτύου μας. Στο τμήμα USB / Μνήμη μπορούμε να δούμε τις συσκευές αποθήκευσης ή τους συνδεδεμένους εκτυπωτές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως ΣΤΟ, από το Διακομιστής πολυμέσων μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις λειτουργίες αναπαραγωγής UPnP.

Μέσα στο τμήμα Οικιακός αυτοματισμός Μπορούμε να συνδέσουμε διαφορετικές συσκευές συμβατές με τυπικά πρωτόκολλα, εντός μπορούμε να τις ομαδοποιήσουμε και να τις διαχειριστούμε με διαφορετικούς τρόπους. Είναι δυνατή η χρήση τους σε συνδυασμό με τις διαφορετικές ομάδες που δημιουργούνται.

Στη ζώνη του Διάγνωση Μπορούμε να δούμε την τρέχουσα κατάσταση του συστήματος με τα διαφορετικά συνδεδεμένα χαρακτηριστικά του, θα ενημερωθούμε για όλα τα σχετικά με τις μπάντες που χρησιμοποιούνται και τις συνδεδεμένες συσκευές. Στην ενότητα ασφαλείας θα έχουμε διαφορετικές πληροφορίες για τα ενεργά πρωτόκολλα και την κατάσταση των θυρών που έχουμε ανοίξει ή κλείσει.

Στο τμήμα Σύστημα έχουμε ένα πολύ λεπτομερές αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων συστήματος, διαφορετικές μετρήσεις ενέργειας, διαχείριση χρηστών, έλεγχο κουμπιών, προστασίες και ενημέρωση υλικολογισμικού. Για την ενημέρωση χρειάζεται μόνο να είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και η πιο πρόσφατη έκδοση θα γίνει αυτόματα λήψη.

Τέλος στην ενότητα Βοηθοί Έχουμε διαφορετικά εργαλεία που μας βοηθούν να ξεκινήσουμε το σύστημα, να αλλάξουμε τη διαμόρφωση ή να βελτιώσουμε την ασφάλεια του συστήματός μας. Ακολουθώντας τα βήματα που υποδεικνύονται με απλό τρόπο, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη συσκευή στις ανάγκες μας χωρίς επιπλοκές.

ΤΕΣΤ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Δοκιμή ταχύτητας

Χρησιμοποιώντας Ethernet του μόντεμ / δρομολογητή Fritz!Box 7530 AX παίρνουμε μερικά πολύ καλά αποτελέσματα για τη γκάμα προϊόντων που αξιολογούμε. Έχουμε καλή σταθερότητα δικτύου και μας επιτρέπει να φορτώνουμε πολλά νήματα χωρίς προβλήματα, δεν φτάνουμε τα μέγιστα νούμερα των high-end routers, αλλά μπορούμε να κάνουμε οικιακή χρήση χωρίς προβλήματα με τις γραμμές οπτικών ινών μας. Στη σύνδεσή μας με οπτική ίνα 1 Gb έχουμε μερικά καλά στοιχεία. Λιμάνι USB 2.0 Η ταχύτητα περιορίζεται σε αυτό το πρωτόκολλο.

 • LAN: κάνουμε απευθείας μεταφορά έως και 1000 νημάτων μεταξύ δύο υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στις θύρες Ethernet.
 • DSL: έως 300 Mbps
 • USB: Ανάγνωση 35 MB/s και εγγραφή 20 MB/s.

Σχετικά με το τμήμα Wi-Fi Με όλα τα διαθέσιμα, επιτυγχάνουμε καλή ταχύτητα σύνδεσης, ο κόμβος συνδέσμου στις συσκευές Wi-Fi ρυθμίζεται στη μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπουν. Οι δοκιμές σύνδεσης σε καθημερινή χρήση αντικατοπτρίζουν ορισμένα από τα αποτελέσματά μας, αν και συνδέονται με το δικό μας Samsung S20 FE με Wi-Fi 6 συγχρονισμός με 1200 Mbps. Στη σύνδεση Wi-Fi 2,4 Ghz μας προσφέρει πολύ πιο απλά αποτελέσματα, μένοντας σε συγχρονισμό 400 Mbps.Η διαχείριση πολλαπλών νημάτων είναι επίσης πολύ καλή και υποστηρίζει υψηλό φορτίο χωρίς προβλήματα.

 • Wi-Fi: πραγματοποιούμε μια δοκιμή με 100 νήματα παράλληλα που μας δίνει μια ιδέα για την απόδοσή του με προγράμματα P2P όπως το Torrent.


Κάλυψη δοκιμής

Δοκιμάσαμε την κάλυψη του Fritz!Box 7530 AX ενεργοποιώντας το Wi-Fi 6 στις δύο ζώνες 2,4GHz και 5GHz, το αποτέλεσμα του το εύρος είναι εξαιρετικό και εδώ φάνηκε πολύ μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με άλλους δρομολογητές cercillo με Wi-Fi 5. Ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο από το σπίτι μας η μετάδοση δεδομένων είναι καλή και έχουμε μικρή απώλεια, την ισχύ των κεραιών και τους ενισχυτές που τοποθετούνται αυτός ο δρομολογητής κάνει καλή δουλειά από αυτή την άποψη.

 • Ζώνες: Δωμάτιο 4 μέτρα + 0 τοίχοι / Κουζίνα 9 μέτρα + 1 τοίχος / Δωμάτιο 15 μέτρα + 2 τοίχοι

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑ

Γνώμη

Μετά τη δοκιμή του δρομολογητή στην κριτική μας Fritz!Box 7530 AX Μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα για την τιμή της. Με αυτόν τον δρομολογητή μπορούμε να επεκτείνουμε το οικιακό μας δίκτυο ή βελτιώστε το Wi-Fi του ρούτερ που μας εγκαθιστά η εταιρεία που μας δίνει την υπηρεσία internet με πολύ απλό τρόπο. Χάρη στο σύστημα FRITZ!OS η εκκίνηση είναι γρήγορη και απλή, μπορούμε να διαχειριστούμε τις βασικές λειτουργίες και κάθε είδους ειδικές επιλογές από τη διεπαφή του.

Το νέο ρούτερ Fritz!Box 7530 AX Είναι επίσης μια δέσμευση για το μέλλον, χάρη στη συμπερίληψη της συνδεσιμότητας Wi-Fi 6 + Μόντεμ DSL+ και όλες οι επιλογές σύνδεσής του έχουμε σημαντική βελτίωση στη διαχείριση των οικιακών δικτύων. Χωρίς αμφιβολία με αυτό το router θα έχουμε ένα κορυφαία κάλυψη Σε ό,τι αφορά τα ρούτερ των εταιρειών οπτικών ινών, το σύστημα εσωτερικής κεραίας και η ισχύς που εμφανίζει επαρκεί για ένα σπίτι έως και 100 μέτρων χωρίς προβλήματα.

Χωρίς αμφιβολία το νέο ρούτερ Fritz!Box 7530 AX είναι ένα πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή αναβάθμισης, ένα μόντεμ / δρομολογητή που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας εάν θέλουμε να αλλάξουμε το βασικό υλικό που εγκαθιστά από προεπιλογή η εταιρεία μας οπτικών ινών.

Εκτίμηση

Fritz!Box 7530 AX

0,00

Fritz!Box 7530 AX

Πλεονεκτήματα

 • Καλή απόδοση Wi-Fi και Ethernet
 • Κατάλληλο πεδίο εφαρμογής
 • Εξαιρετικό σύστημα FRITZ!OS
 • Wi-FI και φυσικός τερματισμός λειτουργίας WPS
 • Προσαρμοσμένη Τιμή

Μειονεκτήματα

 • USB solo 2.0
 • Κάποιοι περιορισμοί στο VLAN για το Movistar

Από που να αγοράσω

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *