Τι είναι το “Spooler SubSystem APP” και γιατί εκτελείται στον υπολογιστή σας; – Windows789

Τι είναι το “Spooler SubSystem APP” και γιατί εκτελείται στον υπολογιστή σας; – Windows789


Ο Διαχειριστής εργασιών των Windows, ο φύλακας για τις διεργασίες των Windows σάς βοηθά να βρείτε διαδικασίες που μπορεί να καταναλώνουν πολλούς πόρους υπολογιστή, όπως υψηλή χρήση δίσκου, CPU, μνήμη κ.λπ. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα δούμε τι Εφαρμογή Spooler SubSystem & γιατί μερικές φορές δίνει υψηλή χρήση CPU προβλήματα.

Τι είναι το “Spooler SubSystem APP” και γιατί η χρήση της CPU είναι υψηλή;

Μερικές φορές, κατά την εκκίνηση της υπηρεσίας Task Manager, ενδέχεται να ανακαλύψετε ότι η εφαρμογή υποσυστήματος προσωρινής μνήμης χρησιμοποιεί περισσότερο από το ήμισυ της CPU και περισσότερο από ένα gigabyte μνήμης. Ποια είναι λοιπόν η συγκεκριμένη εφαρμογή Spooler System και γιατί εκτελείται στον υπολογιστή σας; Σύντομα θα σας έχουμε την απάντηση:

Εφαρμογή Spooler SubSystem είναι μια διαδικασία που βοηθά τους χρήστες να διαχειριστούν συστήματα εκτυπωτή και φαξ. Κάθε φορά που ένα πρόγραμμα στέλνει ένα έγγραφο στον εκτυπωτή, η εφαρμογή υποσυστήματος ουράς το προσθέτει στην ουρά εκτύπωσης. Η υπηρεσία Print Spooler αποθηκεύει αυτές τις εργασίες στη μνήμη και στέλνει κάθε εργασία εκτύπωσης στον εκτυπωτή όταν είναι διαθέσιμη. Απαιτεί πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο εάν χρησιμοποιείτε εκτυπωτή στο δίκτυό σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η όλη διαδικασία εξελίσσεται ως συνήθως (όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης) και δεν χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος των πόρων του υπολογιστή σας. Θα χρησιμοποιεί μόνο ορισμένους πόρους της CPU κατά την εκτύπωση και αυτό είναι αποδεκτό. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει μεγάλη ποσότητα χρήσης πόρων CPU λόγω spoolsv.exe πρόοδος. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα εκτύπωσης των Windows. Τα πιθανά σενάρια περιλαμβάνουν μια ουρά εκτύπωσης γεμάτη εργασίες ή έναν εσφαλμένο εκτυπωτή.

Ανάγνωση: Η εφαρμογή υποσυστήματος Spooler αντιμετώπισε σφάλμα και πρέπει να κλείσει.

Υψηλή χρήση CPU της εφαρμογής Spooler SubSystem

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να τρέξετε Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή και δες αν σε βοηθάει.

Αν όχι, ανοίξτε Πίνακας Ελέγχου. Στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε διπλό κλικ στα Εργαλεία διαχείρισης και, στη συνέχεια, στις Υπηρεσίες.

Εντοπίστε στις Υπηρεσίες Ουρά εκτύπωσης και κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Να σταματήσει.

Μόλις σταματήσει η διαδικασία, αφήστε ανοιχτό το παράθυρο του Service Manager και την Εξερεύνηση αρχείων των Windows και περιηγηθείτε στον παρακάτω φάκελο.

C:WindowsSystem32spoolPRINTERS

windows 10


Σε αυτόν τον φάκελο, διαγράψτε όλα τα αρχεία ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ο κατάλογος για τη διαγραφή εργασιών εκτύπωσης μπορεί να έχει κολλήσει. Αφού καταργηθούν, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο Print Spooler στο παράθυρο Υπηρεσίες και να κάνετε κλικ Αρχή για να ενεργοποιήσετε ξανά την υπηρεσία.

Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημά σας, πιθανότατα έχετε πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή που εγκαταστήσατε για τον εκτυπωτή σας. Ενημερώστε μη αυτόματα το πρόγραμμα οδήγησης και βεβαιωθείτε ότι έχετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή για τον εκτυπωτή σας.

Άλλες αναρτήσεις σχετικά με διαδικασίες έντασης πόρων:

  • Ετικέτες: Εκτυπωτής, Διαδικασία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *