Πώς να χρησιμοποιήσετε το Ñ και άλλα πλήκτρα στα Ισπανικά με ένα αγγλικό πληκτρολόγιο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Ñ και άλλα πλήκτρα στα Ισπανικά με ένα αγγλικό πληκτρολόγιο


Παρουσιάζουμε έναν οδηγό με τις διάφορες επιλογές χρήσης Πλήκτρο Ñ ή άλλα ειδικά πλήκτρα σε αγγλικό πληκτρολόγιο, κάτι πολύ πρακτικό για να μην περιοριστούμε στην αγορά μόνο πληκτρολογίων με διανομή στα Ισπανικά.

Είναι αρκετά συνηθισμένο σήμερα να βρίσκεις καλές προσφορές αμερικάνικα μηχανικά πληκτρολόγια, μπορούμε επίσης να αγοράσουμε ένα φορητός από Κίνα με αγγλικό πληκτρολόγιο ή άλλο περιφερειακό με τέτοιου είδους διανομή που δεν μπορεί να βρεθεί με ισπανικό πληκτρολόγιο. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πλήκτρο Ñ, τόνους ή χαρακτήρες όπως το Ç χωρίς προβλήματα.


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Μία από τις απλούστερες μεθόδους για να έχετε όλα τα κλειδιά του Ισπανική γλώσσα συμπεριλαμβανομένου του Ñ χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο Διεθνή Αγγλικά έχει ρυθμιστεί στις ρυθμίσεις του συστήματός μας. Μέσω του συνδυασμού πλήκτρων ALT GR Θα έχουμε πρόσβαση σε όλα τα πλήκτρα που λείπουν από το αγγλικό πληκτρολόγιο.

 • Τα πλήκτρα που μπορούμε να δούμε με μπλε είναι προσβάσιμα χρησιμοποιώντας τα σε συνδυασμό με αυτά ALT GRσυμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων γραμμάτων ή εναλλακτικών χαρακτήρων πατώντας το σε συνδυασμό με Μετατόπιση.
 • Τα πλήκτρα με κόκκινο χρώμα είναι ειδικές πινακίδες πάνω από τα γράμματα.

Διαμόρφωση διεθνούς αγγλικού πληκτρολογίου

 1. Μεταβείτε στο Έναρξη> Ρυθμίσεις> Ώρα και γλώσσα> Γλώσσα
 2. Στη λίστα γλωσσών επιλέγουμε Ισπανικά και κάνουμε κλικ στις Επιλογές
 3. Μέσα σε αυτές τις Επιλογές κάντε κλικ στο Προσθήκη> Ηνωμένες Πολιτείες – Διεθνές
 4. Εάν δεν πρόκειται να πάμε σε ένα πληκτρολόγιο με διάταξη στα ισπανικά, μπορούμε να το αφαιρέσουμε από τη λίστα.
 5. Στη γραμμή των Windows στο εικονίδιο γλώσσας έχουμε ήδη την επιλογή Ισπανικά – Ηνωμένες Πολιτείες Διεθνές.
 6. Μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε τη διάταξη πληκτρολογίου Ηνωμένες Πολιτείες – Διεθνές με πρόσβαση στα πλήκτρα της Ισπανίας.

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Αυτή είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές για παράδειγμα σε κινέζικους φορητούς υπολογιστές, συνήθως ο πωλητής μας προμηθεύει ήδη αυτά τα αυτοκόλλητα αν τα ζητήσουμε. Θα πρέπει μόνο να τα επικολλήσουμε στο πληκτρολόγιό μας, έχει κάποιο πρόβλημα με τον οπίσθιο φωτισμό, θα μας λείπουν και κάποια πλήκτρα όπως “<,>“

ΑΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ

Χρησιμοποιήστε εικονικό πληκτρολόγιο για το γράμμα Ñ

 • Πατάμε τα πλήκτρα Windows + R για να εμφανίσετε το μενού Τρέξιμο.
 • γράψαμε “οσκ“Και πατήστε Enter.
 • Θα εμφανιστεί το εικονικό πληκτρολόγιο και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ñ ή οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο στο ισπανικό πληκτρολόγιο.

Αντιγράψτε και επικολλήστε το γράμμα Ñ ή άλλο

Μπορούμε να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε οποιοδήποτε σημάδι από έναν ιστό ή κείμενο χρησιμοποιώντας μια απλή αντιγραφή επικόλλησης για να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα σημάδια.

Κλειδιά κωδικών ASCII στα ισπανικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κωδικούς ascii από τα πιο χρησιμοποιούμενα πλήκτρα αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα στο πληκτρολόγιό μας στα αγγλικά, είναι μια κάπως άβολη διαδικασία στην αρχή, αλλά υπάρχουν χρήστες που το προτιμούν.

 • ALT + 164 = ñ
  ALT + 165 = Ñ
 • ALT + 160 = á
  ALT + 130 = είναι
  ALT + 161 = í
  ALT + 162 = ω
  ALT + 163 = ú
 • ALT + 135 = ç
  ALT + 128 = Ç

ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *