Πώς να ελέγξετε εύκολα την ασφάλεια των Windows 11 και τον κύκλο ζωής υποστήριξης ενημερώσεων – Windows789

Πώς να ελέγξετε εύκολα την ασφάλεια των Windows 11 και τον κύκλο ζωής υποστήριξης ενημερώσεων – Windows789


Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για Ενημέρωση κύκλου ζωής και σέρβις προϊόντος των Windows 11. Η Microsoft έκανε μια μικρή αλλαγή στον κύκλο ζωής του προϊόντος των Windows 11 σε σύγκριση με τα Windows 10.

Πώς να ελέγξετε εύκολα τα Windows 11 την ασφάλεια και τον κύκλο ζωής υποστήριξης ενημερώσεων

Ας εξετάσουμε πώς ο κύκλος ζωής και οι ενημερώσεις υπηρεσιών των Windows 11 θα διαφέρουν από αυτές των Windows 10. Με λίγα λόγια:

  • Τα Windows 11 θα λαμβάνουν μηνιαίες αθροιστικές ενημερώσεις ασφαλείας που είναι έως και 40% μικρότερες σε μέγεθος από τις αθροιστικές ενημερώσεις των Windows 10.
  • Τα Windows 11 θα έχουν έναν ετήσιο ρυθμό ενημέρωσης λειτουργιών, μια αλλαγή από τον εξαμηνιαίο ρυθμό των Windows 10.
  • Τα Windows 11 θα συνοδεύονται από 24 μήνες υποστήριξης για τις εκδόσεις Home, Pro, Pro for Workstations και Pro Education.
  • Τα Windows 11 θα συνοδεύονται από 36 μήνες υποστήριξης για τις εκδόσεις Enterprise και Education.
  • Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα σε εμπορικούς πελάτες μέσω των υπαρχόντων καναλιών παροχής υπηρεσιών Windows 10.

Τα Windows 11 θα έχουν ετήσιο ρυθμό ενημέρωσης λειτουργιών

Ο Wangui McKelvey, Γενικός Διευθυντής του Microsoft 365, δήλωσε:

“Έχουμε ακούσει επίσης από πολλούς από εσάς ότι η ετήσια ενημέρωση είναι η καλύτερη για εσάς και ότι το απλοποιημένο σχέδιο υπηρεσίας διευκολύνει την ανάπτυξη.”

Τα Windows 10 είχαν έναν εξαμηνιαίο κύκλο αναβάθμισης. Αυτό έχει αλλάξει στα Windows 11 καθώς θα υπάρχει ετήσιος ρυθμός ενημέρωσης λειτουργιών. Πολλοί χρήστες εκτιμούν ότι οι ετήσιες ενημερώσεις είναι καλύτερες, εξ ου και η αλλαγή στον κύκλο ζωής των Windows 11 σε σύγκριση με τις εξαμηνιαίες ενημερώσεις στα Windows 10. Οι ενημερώσεις λειτουργιών στα Windows 11 θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους.

Για τις εκδόσεις Home, Pro, Pro for Workstations και Pro Education, οι ενημερώσεις θα υποστηρίζονται για 24 μήνες. Για τις εκδόσεις Enterprise και Education, θα υποστηρίζονται για 36 μήνες.

Οι χρήστες των Windows 11 έχουν πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στις ενημερώσεις συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των χρονοδιαγραμμάτων επανεκκίνησης, της παύσης ενημερώσεων και άλλων ελέγχων για τις προαιρετικές ενημερώσεις. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία ενημέρωσης δυνατοτήτων από τα Windows 10 στα Windows 11. Αν και εάν ο χρήστης δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις και τις απαιτήσεις υλικού, η ενημέρωση δεν θα είναι διαθέσιμη.

Βλέπω: Αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να τρέξει Windows 11 – Αντιμετώπιση προβλημάτων

Windows 11 για εμπορικούς οργανισμούς

Για εμπορικούς οργανισμούς, τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα μέσω όλων των υπαρχόντων καναλιών παροχής υπηρεσιών των Windows 10. Για τις εκδόσεις Education and Enterprise, η υπηρεσία ανάπτυξης του Windows Update for Business θα επιτρέψει στους καταναλωτές να έχουν περισσότερο έλεγχο IT στη διαδικασία ενημέρωσης των Windows.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν Microsoft Endpoint Manager, PowerShell ή προσαρμοσμένα εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί μέσω του Microsoft Graph SDK για να εγκρίνουν, να προγραμματίζουν ή να επισπεύσουν τις ενημερώσεις. Οι διαχειριστές IT μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε μηνιαίες ενημερώσεις και δυνατότητες σχετικά με την κατάσταση έκδοσης των Windows στο κέντρο διαχείρισης του Microsoft 365.

Ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 11

Οι αθροιστικές μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας των Windows διατηρούνται επίσης στα Windows 11. Θα υπάρχει μια έκδοση “Β” ή τρίτη μηνιαία ενημέρωση κώδικα στα Windows 11 για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες ανησυχίες ασφαλείας. Ωστόσο, το μέγεθος της ενημέρωσης έχει πλέον μειωθεί έως και 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο μέγεθος ενημέρωσης. Αυτές οι ενημερώσεις θα διασφαλίσουν ότι η συσκευή σας προστατεύεται και λειτουργεί αποτελεσματικά ταυτόχρονα. Θα υπάρχουν επίσης μηνιαίες ενημερώσεις προεπισκόπησης έκδοσης “C” για το Πρόγραμμα Windows Insider / Πρόγραμμα Windows Insider for Enterprise.

Θα συνυπάρχουν τα Windows 10 και τα Windows 11;

Ο/Η Wangui McKelvey λέει:

Καθώς μεταβαίνετε στα Windows 11, θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε καθώς χρησιμοποιείτε τα Windows 10

Τα Windows 11 θα είναι διαθέσιμα σε γενικούς χρήστες μέχρι το τέλος του 2021. Ωστόσο, η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Windows 10 έως το 2025 και η έκδοση 21H2 θα κυκλοφορήσει επίσης αργότερα φέτος με μια έκδοση Lifetime Channel (LTSC) των Windows 10.

Θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ενημερώσεις των Windows 11 και τον τρόπο με τον οποίο θα είναι διαθέσιμες σε εσάς. Ευδοκιμούμε όταν φέρνουμε στην προσοχή σας ειδήσεις και ενημερώσεις των Windows. Οπότε περίμενε λίγο!

Windows 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *