Οδηγός: RetroArch ένας πλήρης εξομοιωτής για το Android TV-Box, το Smartphone ή τον υπολογιστή σας

Οδηγός: RetroArch ένας πλήρης εξομοιωτής για το Android TV-Box, το Smartphone ή τον υπολογιστή σας


Σήμερα αφήνουμε στη διάθεσή σας ένα νέο σολΟδηγός χρήσης για το RetroArch Multi Emulator όπου σας δείχνουμε πώς να το εγκαταστήσετε και να το ρυθμίσετε γρήγορα και εύκολα.

RetroArch είναι ένα πακέτο λογισμικού που συγκεντρώνει πολλούς εξομοιωτές με τους οποίους μπορούμε να παίξουμε με αμέτρητες κονσόλες και ρετρό μηχανήματα arcade που είναι συμβατό τόσο με Android TV-Box, Smartphones, tablet και Windows mini PC. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς να το τρέξουμε και να το ρυθμίσουμε με απλό τρόπο, μπορούμε να συνδέσουμε οποιοδήποτε gamepad ή ακόμα και να παίξουμε μέσω δικτύου. Ένα σύστημα εξομοιωτών που ανταγωνίζεται άλλους, όπως αυτούς που είναι ενσωματωμένοι στο KODI, το EmuELEC ή το Happy Chick.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ;

Το πρόγραμμα RetroArch είναι μια ομάδα εξομοιωτών που μας επιτρέπει να φορτώνουμε rom, να διαμορφώνουμε περιφερειακά, συστήματα δικτύου και άλλα πρόσθετα για να παίζουμε δεκάδες διαφορετικά συστήματα με τακτοποιημένο τρόπο. Για να τα παίξετε χρειάζεστε τη ROMS ή το ISO των παιχνιδιών και ορισμένα από αυτά τα συστήματα απαιτούν επίσης την εξομοίωση των εικόνων του BIOS του μηχανήματος.

 • Δημοφιλείς εξομοιωτές: ATARI, AMIGA, MSX, NES, SNES, GBA, MG, DREAMCAST, NDS, PS1, CPS1/2/3…
 • Δεν υποστηρίζεται: PS2, PS3, GAMECUBE, 3DS, WII, XBOX
 • Πλήρης λίστα εξομοιούμενων συστημάτων

RETROARCH EN ANDROID TV-BOX O SMARTPHONE

Εγκατάσταση και πρώτα βήματα

Χρησιμοποιώ RetroArch στο δικό μας TV-Box, Smartphone ή Tablet Android Απλώς πρέπει να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή από το Google Play και να ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα όπως εξηγείται παρακάτω.

 1. Εγκαταστήστε το RetroArch από το Google Play.
 2. Αν χρησιμοποιήσουμε α TV-Box πρέπει να συνδέσουμε α Παιχνίδι USB ή BT συμβατό.
 3. Σε Smartphone ή tablet χρησιμοποιούμε χειριστήρια αφής.

Το περιβάλλον διαχείρισης της εφαρμογής είναι πολύ απλό και δεν απαιτεί πολλές εξηγήσεις.

 • Στην αριστερή περιοχή έχουμε τα μενού ελέγχου RetroArch.
 • Στη σωστή περιοχή έχουμε τρεις κατηγορίες (στο TV-Box πατήστε το δεξί βέλος Gamepad):
  ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΝΟΥ = όπου φορτώνουμε τους εξομοιωτές, τις rom ή το σύστημα δικτύου.
  PLAYLIST = διαχείριση λίστας αναπαραγωγής.
  ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ = Ρυθμίσεις συστήματος.

Εγκαταστήστε Core Emulators, Games και BIOS

Για να τρέξουμε τα παιχνίδια χρειαζόμαστε αρκετά στοιχεία, αφενός το ΠΥΡΗΝΑΣ του εξομοιωτή που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα άλλο το ROMS Παίξτε με τα παιχνίδια, μερικά από αυτά τα συστήματα απαιτούν επίσης αρχεία BIOS για να λειτουργήσει το μηχάνημα για μίμηση.

 1. Για να εγκαταστήσουμε έναν εξομοιωτή πρέπει να πάμε στην ενότητα ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΠΥΡΗΝΑ και φορτώστε τον πυρήνα του εξομοιωτή και στη συνέχεια φορτώστε παιχνίδια.
 2. ο ROMS από τα παιχνίδια που μπορούμε να τα αντιγράψουμε:
  /RetroArch/Λήψη = Λήψεις
  – Επίσης ή οποιονδήποτε άλλο φάκελο στο σύστημά μας, και μετά εισάγουμε /storage/emulated/0/ = Αναζήτηση στον κατάλογό μας
 3. Για ορισμένα συστήματα χρειαζόμαστε το BIOS που μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ, αντιγράψτε τα αρχεία σε /RetroArch/System.


Χειριστήρια και ρυθμίσεις Gamepad στο RetroArch

Προκαθορισμένο RetroArch έχει ρυθμιστεί για χρήση με χειριστήρια αφής σε Smartphone ή Tablet, αλλά όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω είναι επίσης εύκολο να το ρυθμίσετε για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εξομοιωτή Gamepad στο TV-Box μας.

Αν έχουμε ένα TV-Box Πριν ξεκινήσετε να παίζετε, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε μερικά σημαντικά σημεία για να το χρησιμοποιήσετε Gamepad.

 1. Θέτω εις ενέργειαν πρόσβαση σε Μενού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να έχουμε πρόσβαση για αποθήκευση παιχνιδιών, φόρτωση και άλλες ρυθμίσεις.
  – Στα πλαίσια Ρυθμίσεις > Είσοδος > Δεσμοί πλήκτρων πρόσβασης > Εναλλαγή μενού Combo Gamepad > Αλλαγή στην επιθυμητή διαμόρφωση.
 2. Απενεργοποίηση για να έχουμε καλύτερη ορατότητα χειριστήρια οθόνης αφής.
  – Στα πλαίσια Ρυθμίσεις > Οθόνη στην οθόνη > Επικάλυψη οθόνης > Επικάλυψη οθόνης > ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα στις ρυθμίσεις έχουμε και την επιλογή να αλλάξτε τις βασικές ρυθμίσεις Παιχνίδι παιχνιδιού ή χειριστήρια αφής. Έχουμε επίσης διαφορετικές επιλογές για να αλλάξουμε τα χειριστήρια για πολλούς παίκτες ή ακόμα επιλογές δικτύου για να παίξετε διπλά online.

RETROARCH EN Η/Υ WINDOWS O LINUX

Εγκατάσταση και πρώτα βήματα

Χρησιμοποιώ RetroArch Στο mini PC μας έχουμε πολλαπλές επιλογές, σε κάθε σύγχρονο σύστημα θα πρέπει να επιλέξουμε διανομή 64 bit και αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε παλιό υλικό βασισμένο σε επεξεργαστές Atom, θα χρειαστεί έκδοση 32 bit.

 1. Εγκαταστήστε το RetroArch για Windows ή Linux.
 2. Είναι δυνατή η χρήση πληκτρολογίου, αλλά συνιστούμε τη σύνδεση α Παιχνίδι USB ή BT συμβατό.

Το περιβάλλον διαχείρισης της εφαρμογής είναι πολύ απλό και δεν απαιτεί πολλές εξηγήσεις, τα πλήκτρα μετακίνησης είναι πάντα τα ίδια.

 • ΔΡΟΜΕΙΣ = Μετακίνηση στο μενού
 • ΕΙΣΑΓΩΓΗ = Εισαγάγετε την επιλεγμένη επιλογή
 • ΔΙΑΓΡΑΦΩ = Επιστρέψτε στο μενού.
 • ESC = Έξοδος από τον εξομοιωτή.
 • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πληκτρολόγιο στις λίστες ή τα πεδία αναζήτησης.
 • Το προεπιλεγμένο σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί σε πλήρη οθόνη.

Εγκαταστήστε Core Emulators, Games και BIOS

Για να τρέξουμε τα παιχνίδια χρειαζόμαστε αρκετά στοιχεία, αφενός το ΠΥΡΗΝΑΣ (πυρήνας) του εξομοιωτή που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο το ROMS Παίξτε με τα παιχνίδια, μερικά από αυτά τα συστήματα απαιτούν επίσης αρχεία BIOS για να λειτουργήσει το μηχάνημα για μίμηση.

 1. Για να εγκαταστήσουμε έναν εξομοιωτή πρέπει να πάμε στην ενότητα ΦΟΡΤΩΝΩ ΠΥΡΗΝΑΣ και φορτώστε τον πυρήνα του εξομοιωτή και στη συνέχεια φορτώστε παιχνίδια.
 2. Γιατί πρέπει να μπούμε ΦΟΡΤΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ και τρέξτε το ROMS από τα παιχνίδια που θέλουμε.
 3. Για ορισμένα συστήματα χρειαζόμαστε το BIOS που μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ,
  – Αντιγράψτε τα αρχεία στο “Γ:Χρήστες[usuario]AppDataRoamingRetroArchsystem”

Χειριστήρια και ρυθμίσεις Gamepad στο RetroArch

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο RetroArch ένα Gamepad συνδεδεμένο στον υπολογιστή μας είναι απαραίτητο.

Μέσα στις ρυθμίσεις έχουμε την επιλογή να αλλάξτε τις βασικές ρυθμίσεις Gamepad για όλους τους παίκτες. Έχουμε επίσης διαφορετικές επιλογές για να αλλάξουμε τα χειριστήρια για πολλούς παίκτες ή ακόμα επιλογές δικτύου για να παίξετε διπλά online.

ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *