ΚΡΙΤΙΚΗ: MINIX NEO J50C-4 Max con Intel Pentium Silver J5005 y 8 GB RAM

ΚΡΙΤΙΚΗ: MINIX NEO J50C-4 Max con Intel Pentium Silver J5005 y 8 GB RAM


MINIX NEO J50C-4 Max Είναι ένα ολοκαίνουργιο mini PC Minix του οποίου σήμερα παρουσιάζουμε την ανάλυση ή την ανασκόπησή του, μια μεγεθυμένη έκδοση αυτού του μικρού υπολογιστή που είδαμε ήδη πριν από λίγους μήνες.

Ένα mini PC που ενσωματώνει τον ενδιαφέροντα επεξεργαστή Intel Pentium Silver J5005, που αυτή τη φορά συνοδεύεται από μια ενότητα του 8 GB RAM και δίσκος 240 GB M.2. Το σύστημα Windows 10 ProΜε το υλικό που περιλαμβάνει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για αυτοματισμούς γραφείου, πολυμέσα, περιήγηση ή χρήση επιτραπέζιων εφαρμογών χωρίς προβλήματα. Ας δούμε πώς συμπεριφέρεται αυτή η συσκευή στην κριτική μας.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ MINIPC

Unboxing

Το νέο MINIX NEO J50C-4 Max Διατίθεται σε χάρτινο κουτί με την κλασική σχεδίαση της μάρκας MINIX. Στο εσωτερικό βρίσκουμε τον κεντρικό υπολογιστή, καλώδιο HDMI, φορτιστή 12V 3A, προσαρμογέα υποδοχής SPDIF και υποδοχή VESA.

Περιγραφή

Είναι ένα mini PC MINIX NEO J50C-4 Max διατηρεί τη σχεδίασή του απλή με το λογότυπο MINIX στην κορυφή. Στο μπροστινό μέρος έχουμε ένα κατάσταση οδήγησεΣτη μία πλευρά έχουμε το κουμπί λειτουργίας, τρεις θύρες USB 3.0 και στο πίσω μέρος έχουμε τις υπόλοιπες υποδοχές. Στο πάνω μέρος της μητρικής πλακέτας έχουμε τον ανεμιστήρα, τη στοίβα bios, jumpers για να συνδέσουμε μια θύρα COM ή εντοπισμού σφαλμάτων και να αναβοσβήσουμε το υλικολογισμικό του MCU. Μαζί με το mini PC έχουμε υποστήριξη ΒΛΑΣΤΑΡΙ Στάνταρ που ταιριάζει τέλεια με τη θήκη του υπολογιστή χωρίς την ανάγκη υλικού.

 • Δίκτυα: Wifi ac + BT 4.2 (Intel 3168) με δύο εσωτερικές κεραίες / Gigabit Ethernet.
 • Επεκτάσεις: 1x M.2 2280 240GB / 1x M.2 Wifi / 1x δωρεάν SODIMM.
 • Πρόσθετα: Υποστήριξη VESA.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ

Περιβάλλον και εμπειρία χρήστη

Ξεκινάμε το MINIX NEO J50C-4 Max πατώντας το κουμπί στο πλάι του κουτιού και όπως αναφέρουν οι προδιαγραφές έχουμε Windows 10 Pro 64bit ενεργοποιήθηκε σωστά και η λίστα συσκευών έχει όλα τα προγράμματα οδήγησης σωστά εγκατεστημένα. Το περιβάλλον κινείται σωστά χάρη σε 8 GB RAM, είναι δυνατή η φόρτωση μεγάλου αριθμού καρτελών πλοήγησης χωρίς απώλεια απόδοσης, αλλά αν πρόκειται να κάνουμε εντατική χρήση, καλό είναι να εγκαταστήσουμε μια άλλη μονάδα SODIMM και να φτάσουμε τα 16 GB. Ένας απόλυτα έγκυρος υπολογιστής για αυτοματισμούς γραφείου, πολυμέσα και προγράμματα επεξεργασίας μεσαίου επιπέδου.

 • Εγκατεστημένη έκδοση συστήματος: Windows 10 Pro 64bit.

 • Μεσαίο: Minix έχει τη δική της ιστοσελίδα και email επικοινωνίας για να στείλουμε τα ερωτήματά μας.
 • BIOS: Πρόσβαση πατώντας το πλήκτρο ESC / Classic AMI BIOS σε λειτουργία κειμένου / Apple Jack ή κλασική / λειτουργία ασφαλείας TPM.
 • Αναμμένο: Αυτόματη ενεργοποίηση, WOL, S3 λειτουργία ύπνου και προγραμματισμός με RTC.
 • Άλλα συστήματα: Συμβατό με LibreELEC για υπολογιστή συμβατό με Ubuntu / SI.

Δίκτυο, αποθήκευση, RAM και θύρες

Στην ενότητα προσαρμογείς δικτύου στο mini PC MINIX NEO J50C-4 Max έχουμε ασύρματο προσαρμογέα Wifi ac + BT 4.2 (Intel 3168) ενσωματωμένο και λιμάνι Ethernet Gigabit. Περάσαμε δοκιμές ταχύτητας αποθήκευσης του ντίσκο mSATA εγκατεστημένο από προεπιλογή και παρατηρούμε ότι συμπεριφέρεται κανονικά. Δοκιμάσαμε επίσης το 4 GB RAM LPDDR4 2400 MHz που διατίθεται στάνταρ σε διαμόρφωση Μονοκαναλικό και αν βάλουμε ένα δεύτερο SODIMM θα είναι Dual Channel.


Επεξεργαστής, απόδοση και θερμικά

Στο mini PC MINIX NEO J50C-4 Max έχουμε εγκαταστήσει έναν επεξεργαστή Intel Pentium Silver J5005 με τέσσερις πυρήνες και τέσσερα νήματα εκτέλεσης που κινείται μεταξύ 1,5 και 2,6 GHz και μια GPU Intel HD Graphics 605 έως 800 MHz με 18 EU. Αυτό το τσιπ έχει μέγιστη κατανάλωση 10 W TDP, τα αποτελέσματα είναι σωστά μέσα στην οικογένεια Apollo Lake και όπως βλέπουμε είναι σε επίπεδο πιο σύγχρονων μοντέλων με ανάλογη κατανάλωση. Ένα mini PC που λειτουργεί άψογα για περιήγηση, αναπαραγωγή πολυμέσων με KODI, χρήση αυτοματισμού γραφείου σε επίπεδο χρήστη και ακόμη και με εφαρμογές σχεδιασμού σε καλό επίπεδο.

 • Αν θέλετε να μάθετε μερικά από τα σύγκριση μοντέλων Μπορείτε να διαβάσετε τις αναλυτικές κριτικές τους στο αυτός ο σύνδεσμος.

Όπως βλέπουμε στα τεστ απόδοσης του MINIX NEO J50C-4 Max Αυτό είναι κάτω από έναν AMD Athlon 200GE, έναν επεξεργαστή για βασική και ελαφριά χρήση. Από πλευράς γραφικών, η απόδοση είναι πολύ χαμηλότερη από οποιαδήποτε GPU AMD Vega και μέχρι να έχουμε τις νέες Intel Xe GPU, ο ανταγωνισμός δεν θα υπάρχει σε αυτήν την πτυχή.

Σχετικά με θερμικό τμήμα το σύστημα παραμένει σε πολύ καλή θερμοκρασία σε κανονική χρήση επιτραπέζιου υπολογιστή και το σύστημα ανεμιστήρα δεν είναι ενοχλητικό, 14 nm είναι αποτελεσματικά αλλά είναι ήδη ξεπερασμένα. Αν αρχίσουμε να παίζουμε απαιτητικούς τίτλους, έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας αλλά δεν φτάνουμε σε πολύ λιγότερο ανησυχητικά υψηλά.

 • Κατανάλωση: Απενεργοποίηση 0,9 W / Ύπνος 5,5 W / Βασική χρήση 9,1 W / Μέγιστο 22 W.
 • Θερμικός: Αναμονή 47ºC / Βασική χρήση 56ºC / Μέγιστη 70ºC / CPU 2,5 GHz max. / Διατηρεί την απόδοση έως και 100%.
 • Επιδόσεις σε παιχνίδια: Fortnite 72ºC / CPU 2,6 GHz κατά μέσο όρο.
 • Θόρυβος: 32dBA Min – 48dBA Max / Αρκετά αθόρυβο γενικά.
 • Θαυμαστές: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ρυθμιστεί στο BIOS.

Παιχνίδια

Πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές επιδόσεων gaming στο MINIX NEO J50C-4 Max έχουμε κάποια αποτελέσματα είναι στη σειρά αυτού του τύπου προϊόντων και της GPU Intel HD Graphics 605 Ισχύει απόλυτα για απλά παιχνίδια όπως αυτά που μπορούμε να βρούμε σε τηλέφωνα Android αλλά κατεβάζοντας τα από το Microsoft Store. Σε επίπεδο εξομοιωτές το πολύ μένουμε σε μερικούς απλούς τίτλους Wii και μπορούμε επίσης να παίζουμε ελαφριά 3D παιχνίδια όπως Χαχαχα τα παρόμοια.

 • Προσαρμογή: Υψηλή ποιότητα / Ανάλυση 1080p / Χωρίς VSync./ Οδηγός διαμόρφωσης PUBG Lite.
 • Σε μοντέλα με ενσωματωμένη Intel HD GPU χαμηλής ποιότητας και ανάλυση 720p.

Δοκιμή απόδοσης σε Leage of Legends, με ρυθμίσεις γραφικών σε υψηλή ποιότητα με ανάλυση 1080p, όπως βλέπουμε είναι άψογα αναπαραγόμενο. Δεν συνιστώνται πιο απαιτητικοί τίτλοι όπως το Fortnite για αυτήν την ενσωματωμένη GPU. Είναι καλύτερα να εστιάσουμε σε άλλα παιχνίδια ή αν μας ενδιαφέρει αυτό το θέμα πηγαίνουμε απευθείας σε μίνι υπολογιστή με AMD APU με Vega GPU.

ΤΕΣΤ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΗΧΟΥ

Δοκιμή αναπαραγωγής

Σχετικά με την αναπαραγωγή βίντεο το mini PC MINIX NEO J50C-4 Max διαθέτει ενσωματωμένη GPU Intel HD Graphics 605 που διαθέτει VPU με υποστήριξη υλικού για τον κωδικοποιητή HEVC και στο VP9 βασικός. Σε αυτόν τον επεξεργαστή έχει υποστήριξη για Χρώμα 10 bit αλλά δεν έχει υποστήριξη HDR εγγενές από προεπιλογή και μειώνει τα χρώματα σε επίπεδο SD. Αυτός ο μίνι υπολογιστής είναι απόλυτα έγκυρος ως σύστημα πολυμέσων για χρήση KODI, IPTV ή για χρήση με PLEX.

Αποτελέσματα δοκιμών βίντεο και ήχου

Μορφές Αποτέλεσμα
h.264 / 1080i / 8bit Σωστός
h.264 / 1080p / 4K / 8bit Σωστός
h.264 / 1080p / 10 bit (anime) Σωστό (SW)
h.265 / 1080p / 8bit Σωστός
h.265 / 1080p / 10 bit (anime) Σωστός
h.265 / [email protected] / 8bit Σωστός
h.265 / [email protected]/60fps / 10bit HDR Σωστός
VP9 P1 / 4K @ 24fps / 8bit Σωστός
VP9 P2 / [email protected]/60fps / 10bit HDR Σωστός
VP9 P2 / [email protected] / 10bit HDR Άλμα πλαισίου
AV1 / 4K @ 24fps / 10bit Frame Break (SW)
Μέγιστη. Ρυθμός bit 100 Mbps = 12,5 MB/s
 • Ο μέγιστος ρυθμός μετάδοσης bit εξαρτάται από τη θύρα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ή τους περιορισμούς των δικτύων SAMBA.
 • SW = δεν έχει επιτάχυνση υλικού και μπορεί να έχει συγκεκριμένο άλμα σε πολύ μεγάλα αρχεία.
Μορφές ήχου Αποτέλεσμα
Dolby 5,1 / Συν = ΟΚ || True HD / Atmos = Core
DTS 5,1 / MA = ΟΚ || HR / X = Πυρήνας
 • PCM – Στερεοφωνικό μόνο downmixing από DD ή DTS.
 • Πυρήνας – Μόνο ο πυρήνας της μορφής αναπαράγεται με αυτό που μεταφέρουμε στο βασικό σύστημα Dolby / DTS, περισσότερες πληροφορίες.

Υπηρεσίες ροής

Ελέγχουμε την απόδοση στο MINIX NEO J50C-4 Max από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ροής όπως YouTube, Netflix, HBO, Movistar +, Disney +, Amazon Prime Video και beIN Connect με τις εγγενείς εφαρμογές τους ή χρησιμοποιώντας το πιο συμβατό πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους οδηγούς μας όπου εξηγούμε λεπτομερώς όλες τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ροής, πώς να τις διαμορφώσετε και ποιες απαιτήσεις είναι απαραίτητες για την προβολή περιεχομένου σε ποιότητα FullHD ή 4K.

Αποτελέσματα ροής

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΓΟΡΑΣ

Εκτίμηση

MINIX NEO J50C-4 Max

0,00

MINIX NEO J50C-4 Max

Σχεδιασμός και συνδεσιμότητα


9,5/10

Πλεονεκτήματα

 • Τριπλή έξοδος βίντεο
 • Συμπαγής σχεδιασμός
 • Windows 10 Pro
 • 8 GB RAM + 240 GB SSD
 • Σιωπηλός

Γνώμη

Πώς μπορούμε να δούμε το mini PC MINIX NEO J50C-4 Μέγιστη χωρητικότητα 64 GB είναι πανομοιότυπο με την προηγούμενη έκδοση αλλά αυτή τη φορά με 8 GB η RAM και SSD εγκατεστημένος από 240 GB. Είναι ένας υπολογιστής που προορίζεται για οικιακή χρήση ή εμπορικές χρήσεις όπως π.χ ψηφιακή σήμανση χάρη στην τριπλή έξοδο βίντεο, έχουμε επίσης πολλές επιλογές για απομακρυσμένη εκκίνηση και ανάκτηση συστήματος με αυτόματη εκκίνηση. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το μοντέλο διαθέτει υποστήριξη VESA και κλειδαριά Kensington που μας επιτρέπει να το χρησιμοποιούμε σε δημόσιους χώρους ή σε βιομηχανικά περιβάλλοντα με άνετο τρόπο.

Το μικρό MINIX NEO J50C-4 Max μπορούμε επίσης να ενσωματώσουμε έναν δίσκο Μ.2 που μας επιτρέπει να αυξήσουμε την εσωτερική αποθήκευση και επίσης την ταχύτητα του συστήματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι μπορούμε επίσης να επεκτείνουμε τη μνήμη RAM έως και 16 GB χάρη στις δύο υποδοχές DDR4 SODIMM. Γενικά, ένα ενδιαφέρον mini PC για όσους αναζητούν τις λειτουργίες που προσφέρει.

Όπως βλέπουμε το MINIX NEO J50C-4 Max είναι ένας υπολογιστής ιδανικό για επιτραπέζιους υπολογιστές, ψηφιακή σήμανση και βιομηχανική χρήση. Ένα προϊόν με ποιοτικά φινιρίσματα και εξαρτήματα.

Επιλογές αγοράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *