Εμπειρία περιήγησης Έλεγχος ασφαλείας: Πόσο ασφαλές είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας; – Windows789

Εμπειρία περιήγησης Έλεγχος ασφαλείας: Πόσο ασφαλές είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας; – Windows789


Το απόρρητο δεν παραβιάζεται μόνο από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε συχνά, αλλά και από τον ISP σας, τις δημόσιες συνδέσεις WiFi κ.λπ. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να φροντίσετε να αποκλείσετε ιστότοπους που δημιουργούν το προφίλ σας φίλο. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο ασφαλείας της εμπειρίας περιήγησής σας.

Cloudflare ανέπτυξε α Έλεγχος ESNI ή Κρυπτογραφημένο εργαλείο ένδειξης ονόματος διακομιστή. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να ελέγξει εάν η εμπειρία περιήγησής σας είναι ασφαλής και εάν τα ερωτήματα DNS είναι κρυπτογραφημένα. Τούτου λεχθέντος, ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Μην περιμένετε καλά αποτελέσματα εάν συνδεθείτε σε δημόσιο WiFi ή σε ανοιχτό δίκτυο. Αυτό το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίζετε τη νομιμότητα του εργαλείου που χρησιμοποιείτε ή οποιασδήποτε υπηρεσίας που έχει δηλωθεί ως ασφαλής.

Έλεγχος ασφάλειας εμπειρίας περιήγησης στο Web

Αυτόματη δοκιμή του ελέγχου Cloudflare ESNI:

  1. Είναι κρυπτογραφημένα τα ερωτήματα και οι απαντήσεις σας στο DNS;
  2. Εάν η συσκευή επίλυσης DNS χρησιμοποιεί DNSSEC,
  3. Η έκδοση του TLS που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στον ιστότοπο
  4. και εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας υποστηρίζει την ένδειξη Encrypted Hostname Indicator (SNI).

Οποιοδήποτε σφάλμα υποδηλώνει ότι τα δεδομένα περιήγησης μπορεί να είναι ευάλωτα, δηλαδή οποιοσδήποτε πλαστογραφεί το δίκτυο μπορεί να εισέλθει στα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένου του διακομιστή στον οποίο έχετε πρόσβαση ή του πιστοποιητικού σας. Εάν η απάντηση DNS είναι δόλια, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση και να παρέχετε τα δεδομένα σε ένα ανεπιθύμητο μέρος.

Πόσο ασφαλές είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας;

Αφού εκτελέσετε αυτό το τεστ, θα λάβετε πληροφορίες για το καθένα, εάν αποτύχει και τι σημαίνουν. Προτείνει επίσης λύσεις που θα σας βοηθήσουν. Τούτου λεχθέντος, ας καταλάβουμε τι σημαίνει καθένας από τους παρακάτω όρους:

Ασφαλές DNS: Το Cloudflare DNS ή το Google DNS είναι παραδείγματα ασφαλών DNS. Φροντίζουν τα δεδομένα να είναι κρυπτογραφημένα όταν φεύγουν από το DNS. Οι περισσότεροι ISP δεν διαχειρίζονται ασφαλή DNS. Επομένως, εάν είναι δυνατόν, φροντίστε να το αλλάξετε στον υπολογιστή ή στο δρομολογητή σας.

DNSSEC: Εάν περάσετε αυτό, σημαίνει ότι οι ιστότοποι που στέλνουν τα δεδομένα αποστέλλονται στην πραγματικότητα από αυτούς και όχι από κάποιον άλλο.

TLS 1.3: Είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του πρωτοκόλλου TLS και έχει πολλές βελτιώσεις απόδοσης και απορρήτου.

Κρυπτογραφημένο SNI: Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει τη διατήρηση του ονόματος κεντρικού υπολογιστή απόρρητο όταν επισκέπτεστε έναν κρυπτογραφημένο ιστότοπο με δυνατότητα SNI.

Επομένως, εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας το υποστηρίζει, σας κάνει ασφαλείς;

Δυστυχώς όχι. Είναι αμφίδρομος. Η υποστήριξη για το ESNI θα είναι διαθέσιμη στον τομέα που επισκέπτεστε. Εάν ο τομέας που επισκέπτεστε δεν υποστηρίζει DNSSEC, TLS 1.3 και κρυπτογραφημένο SNI, εξακολουθείτε να είστε ευάλωτοι.

Έχω τρέξει αυτό το εργαλείο σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, αλλά κανείς δεν φαίνεται να είναι τέλειος. Ο Firefox αναμένεται να φέρει αυτή τη δυνατότητα, αλλά κατά την εκτέλεση αυτής της δοκιμής με την πιο πρόσφατη έκδοση τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Επομένως, εάν αποτύχετε στο τεστ ασφαλείας της εμπειρίας περιήγησης, μην μεταβείτε σε λειτουργία πανικού, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *