Διορθώστε το σφάλμα εγκατάστασης του Windows Update 0x80070020 – Windows789

Διορθώστε το σφάλμα εγκατάστασης του Windows Update 0x80070020 – Windows789


Ορισμένα σφάλματα με τις ενημερώσεις των Windows δεν επιτρέπουν την εκκίνηση της υπηρεσίας Windows Update, ενώ άλλα θα σταματήσουν τη διαδικασία ενώ εκτελείται. Ανάμεσα στα πολλά σφάλματα με τις ενημερώσεις των Windows, ένα είναι Σφάλμα εγκατάστασης 0x80070020.

Η αιτία πίσω από αυτό το σφάλμα είναι ότι τα εγκατεστημένα προγράμματα παρεμβαίνουν στη διαδικασία του Windows Update. Θα μπορούσε να είναι ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή ένα κακόβουλο λογισμικό ή ένα PUP. Ο λόγος μπορεί επίσης να είναι η έλλειψη αρχείων στο σύστημα.

Σφάλμα εγκατάστασης του Windows Update 0x80070020

1]Διαγράψτε τα περιεχόμενα των φακέλων SoftwareDistribution & catroot2

Η διαδικασία διαγραφής των περιεχομένων του φακέλου SoftwareDistribution είναι η εξής:

Αναζήτηση στη γραμμή εντολών στη γραμμή αναζήτησης των Windows και κάντε δεξί κλικ στην επιλογή. Επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Πληκτρολογήστε τις παρακάτω εντολές και πατήστε Enter μετά από κάθε μία για να τις εκτελέσετε:

net stop wuauserv
net stop bits

Διακόψτε την υπηρεσία WU


Η πρώτη εντολή σταματά την υπηρεσία Windows Update Service και η δεύτερη την υπηρεσία μεταφοράς πληροφοριών παρασκηνίου.

Τώρα ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και περιηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

C: Windows SoftwareDistribution

Εδώ C: είναι η μονάδα δίσκου συστήματος.

Επιλέξτε όλα τα αρχεία στο φάκελο SoftwareDistribution και πατήστε Διαγραφή. Σε περίπτωση που δεν διαγράψει όλα τα αρχεία, επανεκκινήστε το σύστημα και δοκιμάστε ξανά.Διαγράψτε τα περιεχόμενα του φακέλου SoftwareDistribution


Ανοίξτε ξανά μια ανυψωμένη γραμμή εντολών όπως εξηγήθηκε νωρίτερα. Τώρα πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές και πατήστε Enter μετά από κάθε μία για να τις εκτελέσετε:

net start wuauserv
net start bits

Ξεκινήστε την υπηρεσία WU


Αυτό θα επανεκκινήσει την υπηρεσία Windows Update και την Υπηρεσία μεταφοράς πληροφοριών παρασκηνίου που σταματήσαμε νωρίτερα.

Στη συνέχεια, πρέπει να επαναφέρετε το catroot2.

Μόλις το κάνετε αυτό, δοκιμάστε να δείτε αν βοηθάει.

2]Χρησιμοποιήστε το Windows Update Troubleshooter

πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ενημέρωσης των Windows


Μερικές φορές το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update μπορεί να είναι χρήσιμο για την επίλυση προβλημάτων του Windows Update. Θα διαγράψει προσωρινά αρχεία που σχετίζονται με το Windows Update, θα διαγράψει τα περιεχόμενα του φακέλου Software Distribution, θα επιδιορθώσει και θα επαναφέρει τα στοιχεία του Windows Update, θα ελέγξει την κατάσταση των υπηρεσιών που σχετίζονται με το Windows Update, θα ελέγξει τον Έλεγχο για εκκρεμείς ενημερώσεις και άλλα.

Ακολουθεί η διαδικασία εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με γρανάζι για να ανοίξει Σύνθεση. Πηγαίνω Ενημέρωση και ασφάλεια και μετά έλα Αντιμετώπιση προβλημάτων. Επιλέξτε το Windows Update Troubleshooter και εκτελέστε το. Κάντε επανεκκίνηση του συστήματος και δείτε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Online Troubleshooter για ενημερώσεις των Windows. και δες αν αυτό σε βοηθάει.

3]Μη αυτόματη επαναφορά στοιχείων του Windows Update

Μη αυτόματη επαναφορά των στοιχείων του Windows Update και δείτε αν αυτό βοηθά.

4]Απενεργοποιήστε προσωρινά το λογισμικό προστασίας από ιούς

Ένας από τους λόγους πίσω από το πρόβλημα είναι ότι ένα πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή, συνήθως ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, παρεμβαίνει στη διαδικασία ενημέρωσης των Windows. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογισμικό προστασίας από ιούς.

5]Εγκατάσταση σε καθαρή μπότα

Μπορείτε να κάνετε μια καθαρή εκκίνηση και στη συνέχεια να εκτελέσετε το Windows Update. Αυτό είναι γνωστό ότι βοήθησε πολλούς ανθρώπους.

6]Επανεκκινήστε τις Υπηρεσίες Windows Update

Ανοίξτε το Services Manager και βεβαιωθείτε ότι έχουν ξεκινήσει και ότι ο τύπος εκκίνησης τους είναι ο εξής:

  • Υπηρεσία έξυπνης μετάδοσης στο παρασκήνιο: Εγχειρίδιο
  • Κρυπτογραφική Υπηρεσία: Αυτόματη
  • Ενημέρωση υπηρεσίας Windows: Μη αυτόματη (Ενεργοποιημένη)

Ελπίζουμε ότι αυτό είναι χρήσιμο!

0x80070020

  • Κάρτα: Αντιμετώπιση προβλημάτων, ενημέρωση των Windows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *