ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ASRock Z590 PG Επιταχύνει μια πλήρη πλάκα βάσης για Intel Gen10 και Gen11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ASRock Z590 PG Επιταχύνει μια πλήρη πλάκα βάσης για Intel Gen10 και Gen11


ASRock Z590 PG Speed Είναι η μητρική που θα αναλύσουμε σήμερα χάρη στη συνεργασία ASRock. Ένα PCB που επιτρέπει την τοποθέτηση ενός πολύ ισχυρού εξοπλισμού χάρη στο chipset Intel Z590 συμβατό με Intel Gen10 και μελλοντικό Gen11.

Το νέο πιάτο ASRock Z590 PG Speed ξεχωρίζει χωρίς αμφιβολία σχεδιαστικά Παιχνίδι με φωτισμό LED, έχει επίσης πολύ καλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, αποθήκευσης και δικτύωσης με προσαρμογείς KILLER Ethernet 2,5 Gb και ασύρματη σύνδεση Wifi 6E με εξωτερικές κεραίες. Ένα πιάτο που μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε το Επεξεργαστές Intel πιο μοντέρνα που χάρη στον ανταγωνισμό είναι πλέον πολύ καλή τιμή, αναμφίβολα μια καλή επιλογή για τη συγκέντρωση μιας ισχυρής ομάδας χωρίς μεγάλες δαπάνες. Ας δούμε πώς υπερασπίζεται αυτό το ταμπλό στην ανάλυσή μας.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Προδιαγραφές

Αυτή η μητρική πλακέτα ASRock Z590 PG Speed χάρη σε chipset Intel Z590 μας προσφέρει συνδεσιμότητα PCIe 4.0 στους επόμενους επεξεργαστές Intel Rocket Lake 11ης γενιάς βγαίνει σε λίγο. Χάρη σε αυτή τη νέα δυνατότητα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλους χάρη στη δυνατότητα Άμεση Πηγή που φτάνει τα δεδομένα απευθείας στις συσκευές που απαιτούν μεγαλύτερη ζήτηση χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από το chipset.

Unboxing

Η νέα μητρική πλακέτα ASRock Z590 PG Speed Προστατεύεται τέλεια στο μεγάλο κουτί του με καπάκι και διάφανη οθόνη. Τα εξαρτήματα χωρίζονται σε δύο επίπεδα, ένα με την πλάκα βάσης με αφρό για την αποφυγή χτυπημάτων και ένα άλλο όπου βρίσκουμε το φυσικό εγχειρίδιο, καλωδίωση σύνδεσης SATA, κεραίες Wi-Fi 6E, Ανεμιστήρας MOS 3 cm + επιπλέον υποστήριξη υλικού, βαριά υποστήριξη GPU και διάφορα δετικά καλωδίων. Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες του πίνακα και το περιεχόμενό του στο unboxing βίντεο μας ενώ εξηγούμε τα χαρακτηριστικά του.

Περιγραφή

Μητρική πλακέτα ASRock Z590 PG Speed Είναι διακοσμημένο με συνδυασμό γκρι, μαύρου και κόκκινου χρωμάτων με το λογότυπο αυτής της σειράς προϊόντων και βλέπουμε ότι το chipset Intel Z590 έχει το σύστημα ψύξης είναι παθητικό. Ως λεπτομέρεια μπορούμε να δούμε ότι οι υποδοχές PCIe έχουν μεταλλικό πλαίσιο για να αποκτήσουν αντίσταση. Στο πίσω μέρος έχουμε μια μεταλλική πλάκα ενίσχυσης για το πίσω πάνελ.

 • PCIe Intel Gen10: 3 x ranuras PCI Express x16 (PCIE1/PCIE3/PCIE4: single σε Gen4x16 (PCIE1), διπλό σε Gen4x8 (PCIE1) / Gen4x8 (PCIE3), τριπλό σε Gen4x8 (PCIE1) / Gen4x8 (PCIE3) (CIE3) / Gen3x) / 1 x PCI Express 3.0 x1
 • PCIe Intel Gen11: 3 x ranuras PCI Express x16 (PCIE1/PCIE3/PCIE4: modo single a Gen3x16 (PCIE1); Dos a Gen3x8 (PCIE1) / Gen3x8 (PCIE3); tres a Gen3x8 (PCIE1) / Gen3x8 (PCIE4 (PCIE4)CIE) / Gen3x. ) / 1 x PCI Express 3.0 x1

Σίγουρα το σχέδιο της πλάκας ASRock Z590 PG Speed Είναι πολύ ελκυστικό και έχει επίσης πρακτικές λειτουργίες, στο ένα άκρο έχουμε ένα Ένδειξη LED κατάσταση που είναι πολύ βολικό όταν πρόκειται να δείτε μηνύματα σφάλματος. Εχουμε επισης κουμπιά επαναφοράς και λειτουργίας απευθείας πάνω στην πλακέτα, ιδανικά πρόσθετα για τη λειτουργία του συστήματος χωρίς να χρειάζεται να κάνετε όλες τις τελικές συνδέσεις καλωδίων.

 • Φωτισμός LED: Πιστοποιητικό ASRock Polychrome RGB Sync.
 • Πίσω USB: 1x USB-A + 1x USB-C 3.2 Gen2 (20Gb/s) / 6x USB 3.2 Gen1 / 2x USB 2.0
 • Μετωπιαία: Πίνακας ήχου en oro / 1 x USB 3.2 Gen2x2 Tipo-C (20Gb/s) / 4 x USB 3.2 Gen1
 • Κεραυνός: 1 x Connector Thunderbolt AIC (5-pin) (Soporta ASRock Thunderbolt 4 AIC Card)
 • Χειριστήρια LED: Δρ. Εντοπισμός σφαλμάτων / Κουμπί λειτουργίας / Κουμπί επαναφοράς.

Αφού αφαιρέσετε τις τρεις πλάκες για τους δίσκους M.2 NVMe Έχουμε πρόσβαση για τοποθέτηση SSD και όπως μπορούμε να δούμε έχουμε όλα τα μήκη του δίσκου διαθέσιμα. Ως κύριος σύνδεσμος έχουμε τον πιο κοντινό στην CPU καλούμενη Hyper M.2 NVMe που μας επιτρέπει να φτάσουμε 64 Gb/s, το ιδανικό για την κύρια μονάδα μας M.2 NVMe αν και έχουμε και θύρα Ultra M.2 NVMe / SATA 3 με υποστήριξη μέχρι 32 Gb/s Υ 8 υποδοχές SATA συμβατικός.

 • 1x Υπερ Μ.2 2242/2260/2280 PCIe Gen4x4 Max 64 Gb/s.
 • 2x Ultra M.2 2242/2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/so M.2 PCIe Gen3 x4 Max 32 Gb/s.
 • 6x SATA3 6.0 Gb/s, soporte RAID 0, RAID 1 y RAID 10, NCQ, AHCI y Hot Plug.

Στο πίσω μέρος της μητρικής πλακέτας ASRock Z590 PG Speed έχουμε μεγάλο αριθμό υποδοχών και διαθέτει επίσης μια προσεκτική ενότητα ήχου όπου βρίσκουμε ένα τσιπ ήχου Realtek ALC1220, υποστήριξη ήχου Blu-ray και Nahimic Audio.

 • Ήχος: Απομονωμένο σύστημα κυκλώματος L / R / Χρυσές υποδοχές ήχου / 7.1 βύσματα / SPDIF.
 • Ethernet: Killer E3100G 2.5G LAN / Intel I219V Gigabit LAN.
 • Wifi: Killer AX1675x 802.11ax Wi-Fi 6E + BT 5.2 Dual-Band 2×2 160MHz.

Όπως μπορούμε να δούμε έχουμε μερικά ψύκτρες και ελεγκτές ισχύος με εξαρτήματα κορυφαίας ποιότητας που εξασφαλίζουν την καλύτερη απορρόφηση για όλες τις φάσεις. Βρήκαμε α 14-φασικό VRM με ψηφιακό χειριστήριο, Power Chokes 60A y mosfets Δρ.ΜΟΣ 50Α σε συνδυασμό με πυκνωτές Nichicon 12Κ Μαύρος. Έχουμε το κλασικό βύσμα 24 ακίδων ATX και δύο βύσματα 8 ακίδων 12 V, ένα από αυτά επιπλέον.

 • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: 2x 8 Pin 12V / 24 Pix ATX / Digi Power / VRM 14 Fases.
 • Σχέδιο: Ψύκτρες αλουμινίου / υποδοχή PCIe και μεταλλική άγκυρα / HD PCB με χαλκό 2 oz.

Επίσης στη μητρική πλακέτα ASRock Z590 PG Speed Έχουμε ένα στήριγμα σχεδιασμένο από την ASRock για Heavy GPU που επιτρέπει στο βάρος να στηρίζεται στη σφήνα που τοποθετούμε στο μεταλλικό μέρος. Έχουμε επίσης μια σειρά από Ανεμιστήρας MOS 3 cm που μπορούμε να επεκτείνουμε με τη στήριξη για ένα 4cm που δεν περιλαμβάνεται. Αναμφίβολα μερικά πολύ επιτυχημένα αξεσουάρ για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πλακέτα με απαιτητικά εξαρτήματα.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Συνέλευση

Η συναρμολόγηση στη μητρική μας πλακέτα ASRock Z590 PG Speed Είναι απλό, ταιριάζουν τέλεια στις τράπεζες μνήμης, δεν έχουμε προβλήματα συμβατότητας με το σύστημα ψύξης ή τις συνδέσεις.

Ελέγχουμε ότι το σύστημα φωτισμού ανάβει από προεπιλογή ακόμα και με απενεργοποιημένο το σύστημα, μπορούμε απενεργοποιήστε το φωτισμό από το BIOS εύκολα. Στη μία άκρη του πιάτου έχουμε και το κουμπιά λειτουργίας και επαναφοράς και έχουμε επίσης μια οθόνη που μας δείχνει τους κωδικούς έναρξης ή σφάλματος που εντοπίστηκαν από την πλακέτα.

 • Απενεργοποίηση RGB: UEFI Easu Mode (F6) > Polychrome RGB (OFF).


BIOS

Το σύστημα UEFI BIOS που βρέθηκε στη μητρική πλακέτα ASRock Z590 PG Speed εμφανίζεται σε ανάλυση Full HDΕίναι πολύ πλήρες, μπορούμε να το βάλουμε στα ισπανικά από την κύρια οθόνη. Σε αυτό το σύστημα μπορούμε να προσαρμόσουμε όλες τις τιμές του Τάση και ταχύτητες RAM με προφίλ XMP 2.0 Κανένα πρόβλημα.

 • BIOS: ASRock Full HD UEFI 128 Mb FullHD / ASRock Instant Flash.

Λογισμικό ελέγχου

Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών για τη διαχείριση του υλικού της μητρικής πλακέτας και την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης, συνιστούμε την εγκατάσταση ASUS App Shop και ελέγξτε ότι διαθέτουμε όλο το πιο πρόσφατο λογισμικό και προγράμματα οδήγησης. Για προσαρμογείς δικτύου Φονιάς έχουμε τη δική του λειτουργία εργαλείο ελέγχου που μας επιτρέπει να ενεργοποιούμε λεπτομερώς τα προφίλ διανομής δικτύου, έχουμε επίσης συγκεκριμένες λειτουργίες Gaming για να αποφύγουμε οποιαδήποτε περικοπή στο σύστημα του δικτύου μας και να έχουμε μέγιστη απόδοση.

Για να ελέγξουμε άμεσα το σύστημα φωτισμού RGB μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Polychrome SYNC που μπορείτε να λάβετε από την ενότητα λήψης του πιάτου μας. Μέσα έχουμε διάφορα ρυθμικά εφέ φωτισμού, ταχύτητα κύκλου, ρύθμιση ισχύος και διαχείριση προφίλ. Αυτό το σύστημα είναι συμβατό για συγχρονισμό με τη συντριπτική πλειοψηφία του τρέχοντος υλικού και δεν έχουμε παρά να το συνδέσουμε στη μητρική πλακέτα ή στις εσωτερικές θύρες RGB.

 • Λογισμικό: Phantom Gaming Tuning / Polychrome SYNC / KILLER CC / Nahimic (Ήχος) / Reiniciar a UEFI.
 • Συνδέσεις LED: 1x Power LED / 2x RGB LED Header / 2x Addressable LED Header.

Δοκιμή υλικού

Πραγματοποιούμε δοκιμές στο ASRock Z590 PG Speed χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή Intel Core i5-10400F που δεν επιτρέπει overclocking, αλλά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για την τρέχουσα τιμή/απόδοσή του. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και δεν διαφέρουν από ό,τι αναμένεται από αυτή την πλατφόρμα για την Intel. Με το προφίλ υψηλής απόδοσης και τις προεπιλεγμένες τιμές, η απόδοση είναι βέλτιστη.

Με το προεπιλεγμένο λογισμικό έχουμε πολλές επιλογές υπερχρονισμός με μητρική πλακέτα, μπορούμε να το κάνουμε με λογισμικό Phantom Gaming Tuning συμβατό όπου έχουμε όλες τις ρυθμίσεις διαθέσιμες ή και από τις δικές μας BIOS σε προχωρημένη λειτουργία. Μπορούμε επίσης να ελέγξουμε όλους τους ανεμιστήρες για να ρυθμίσουμε την ισχύ τους και να μειώσουμε τον θόρυβο που δημιουργείται εάν είναι απαραίτητο. Χωρίς αμφιβολία, ένας μεγάλος αριθμός επιλογών για όλους τους χρήστες που αναζητούν λεπτομερή έλεγχο.

Θερμοκρασία

Περάσαμε διάφορους τύπους δοκιμών ελέγχοντας τις θερμοκρασίες της πλάκας ASRock Z590 PG Speed, ελέγχουμε τις θερμές περιοχές κατά τις δοκιμές με τη θερμική κάμερα και παρατηρούμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ χαμηλά εύρη. Το σύστημα των ψύκτρες αλουμινίου σε επαφή με τα ηλεκτρικά στοιχεία ελέγχου και ο ελεγκτής Z590 εκπληρώνει τέλεια τη λειτουργία του. ο Ανεμιστήρας MOS 3 cm Δεν ενοχλεί καθόλου και είναι καλή προσθήκη αν πρόκειται να στύψουμε το πιάτο.

 • Εξωτερικές θερμοκρασίες: Ανάπαυση 28ºC / Μέγιστη απόδοση 38ºC

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Γνώμη

Μετά τη δοκιμή της μητρικής πλακέτας ASRock Z590 PG Speed μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε πριν από ένα υλικό με α εξαιρετική απόδοση και καλά πρόσθετα, όπου μπορούμε να ελέγξουμε όλες τις πτυχές του υλικού μας χάρη στο νέο chipset Intel Z590. Μια στιβαρής κατασκευής μητρική πλακέτα που διαθέτει καλές ψύκτρες αλουμινίου, όπως α επιπλέον ανεμιστήρας MOS και περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρικά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας. Χωρίς αμφιβολία, ξεχωρίζει και για τη συνδεσιμότητα του KILLER Ethernet 2,5 GbE και τον προσαρμογέα Wi-Fi 6E με εξωτερικές κεραίες με εξαιρετικό λογισμικό για έλεγχο και διαχείριση δεδομένων σε συγκεκριμένα κανάλια.

Αυτή η πλάκα λάμπει επίσης για το τμήμα της τμήμα ήχου Με αποκλειστικό υλικό και ανεξάρτητο κύκλωμα για αποφυγή παρεμβολών. Ένα πιάτο προετοιμασμένο για Intel Gen11 που θα προσφέρει υποστήριξη για PCIe 4.0 και έτσι πρόσβαση με το μέγιστο άμεσο εύρος ζώνης στον αποθηκευτικό χώρο ή την κάρτα γραφικών μας, έχουμε επίσης τρεις υποδοχές NVMe και έως 6 θύρες SATA III για την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού δίσκων. Εχουμε επισης Φωτισμός RGB LED ελεγχόμενο που δίνει μια πραγματικά εντυπωσιακή πινελιά παιχνιδιού στο σύνολο.

Όπως είδαμε η μητρική πλακέτα ASRock Z590 PG Speed χωρίς αμφιβολία είναι α καλή βάση μητρικής πλακέτας σε υπολογιστή intel, μια πλατφόρμα που χάρη στον ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλή τιμή.

Εκτίμηση

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝ
 • Μέγιστες επιλογές διαμόρφωσης
 • Καλό σύστημα ψύξης
 • Redes KILLER 2,5 Gbs και Wi-Fi 6E
 • Ο ήχος λειτούργησε
 • Ενσωματωμένος φωτισμός RGB
 • Δυνατό και με ποιοτικά εξαρτήματα

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *